Un form RPG cu tema istorica, preistorica, medievala si fantastica. O tema unica si originala.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Epoca Clasica

Go down 
AuthorMessage
Sharma Sanara
♕Admin♕
♕Admin♕
avatar

Sex : Male
Aur : 1162
Argint : 1233
Varsta : 32
Localizare : Braila

PostSubject: Epoca Clasica    Sat Jan 21, 2017 2:31 pm

Era clasică este o perioadă a istoriei Greciei antice , între arhaice și epoca elenistică . Aceasta corespunde majorității v e și a iv - a de secole ien. AD , adică de la victoria Ateniană la Salamina împotriva perșilor în -480 la moartea lui Alexandru cel Mare în -323 . Astăzi denotă perioada în care valorile de bază și instituțiile din lumea greacă a găsit expresia lor completă și au ajuns la maturitate.

Expresia de "Perioada clasică" este un nume după perioada cronologică , la care se referă, chiar dacă grecii erau conștienți de faptul că lumea care a existat înainte epopeea lui Alexandru cel Mare și extinderea lumii grecești, ar putea fi considerată o "epoca de aur". Mai mult decât atât, nu există nici o ruptură între diferitele "epoci" ale Greciei antice.

v - lea secol î.Hr.. AD este studiat în primul rând , punctul de vedere atenian, Atena este orașul care ne -a dat lucrările scrise cel mai mare. În cazul în care una se concentrează pe Atena, principala noastră sursă, se consideră , în general , că v - lea din secolul grec a început în -510 de căderea ateniană tiraniei și clisthéniennes reformelor din Atena . În cazul în care unul se concentrează pe lumea greacă, la început este revolta Ionia în -500 , având ca rezultat invazia persană din -492 . Perșii (confundat cu "mezi") sunt în cele din urmă învins în -490 . O a doua încercare eșuează persană de -481 pentru a -479 . Apoi , organizează Delos Liga sub hegemonia ateniană, care este în cele din urmă instrumentul Atena. Excesele din Atena avea ca rezultat mai multe revolte în rândul orașelor aliate, a revoltelor sunt reduse cu forța. Dar dinamismul atenian trezește în cele din urmă Sparta . Războiul peloponesiac a izbucnit în -431 și după epuizarea ambelor părți și o scurtă pace, războiul a fost reluată în favoarea lui Sparta. Atena este cu siguranță înfrângerea -404 , unele tulburări interne sa încheiat la Atena , aceast al v - lea secol grecesc.

În -510 , trupele spartani ajută pe atenieni să răstoarne tiran Hippias , fiul lui Pisistratus . Cleomenes I er , regele Spartei, și de a alimenta o oligarhie condusă de un prieten Isagoras . Dar , Cleisthenes , rivalul său, adjunct la susținerea clasei de mijloc și a reușit cu ajutorul democraților să răstoarne guvernul. Cléomène intervine -508 și -506, dar fără nici un rezultat: atenienilor susțin Clistene și democrația. Prin reforme numite Clistene 1 le abilita instituțiile de oraș isonomic (toate au aceleași drepturi) și s- au stabilit ostracizarea . Iségorique isonomic și Democrație ( isegoria : același drept de a vorbi) este exprimat în primul rând , în umflarea (edem 130) devine elementul de bază civică, cei 10.000 de cetățeni care își exercită puterea lor de Adunare ( denumite "Ecclesia în greacă) , ele compun, încadrată de un consiliu de 500 de cetățeni selectați în mod aleatoriu, The boule 2 .

Geografia administrativă a orașului este consolidat. Scopul este de a avea grupuri politice mixte, care nu sunt unite prin interese locale , legate de mare, orașul, sau în agricultură, și a cărei hotărâre (declarație de război, etc.) ar face obiectul poziției lor . De asemenea, teritoriul orașului este împărțit în treizeci trittyes după cum urmează:

trittyes zece în coasta "Paralie";
zece trittyes în inimă urbane "Asty";
trittyes zece în "Mesogean" rural.
De a lua o trittys aleatoare fiecare set, veți obține trei trittyes care formează împreună un trib . A existat astfel , în cele din urmă zece triburi, fiecare cu interese în fiecare parte a teritoriului.

Acest set de reforme care vor permite în cele din urmă apariția unei democrații mai largi în anii -460 / -450.

În -499 , orașele Ionia ( Asia Mică ) s-au răzvrătit împotriva dominației persană. Atena , folosind bine , dar trebuie să dea rapid. În -494, grecii pierd bătălia de la Lade (494 BC.) : Asia Mică înapoi la persi.

În -492 , persan generală Mardoniu și DATIS lansa un atac naval asupra insulelor din Marea Egee, să prezinte, și apoi încercați o aterizare maraton în 490 pentru a lua Atena. Dar , 9000 hopliți cetățeni atenieni și 1000 de Plataea ataca 100.000 persi atunci când reîmbarcării caii lor, apoi capul imediat la Atena. Atunci când flota persană, care are un ocol lung, sosește la Atena, ea constată prezența soldaților și doar modul în mod greșit.

În -483 , o venă de argint a fost descoperit in Laurion (munti mici din apropiere de Atena), și o sută de talanți de argint extrase folosite pentru construirea a 200 Trireme (nave de război) pentru combaterea pirateriei oraș mic din Aegina .

În -480 , Xerxes , regele Persiei, a lansat o nouă încercare de a invada Grecia, cu 1207 de nave conform lui Herodot , și aproximativ 300 000 de soldați în conformitate recenți istorici. Două punți cu barca sunt construite pe Hellespont , permițând bărbați, vite și încărcături pentru a trece de streaming strâmtoarea. Armata a intrat in posesia Traciei și apoi în jos la Tesalia și Beotia , în timp ce flota persană de-a lungul coastelor și reîncarcă această armată. Flota greacă încearcă să blocheze capacul Artemision în timp ce un mic grup de soldați, condus de Leonidas , regele Spartei, este sacrificat la bătălia de la Termopile .

Soldații persani sosesc la Atena pe uscat, și să ia cetatea pe care atenienii au abandonat deja. Dar flota greacă păstrează Atena Bay. Când sosește flota persană, ea este atras în PNI de Salamina și navele grecești câștiga bătălia de la Salamina ( -480 ). În anul următor, de pe Pământ, bătălia de la Plataea a fost câștigat, și marea bătălie de la Mycale completează flota persană.

Pentru a continua rezistența lor la invaziilor persane, orașele grecești rămân asociate într - o alianță militară, în special maritim, inclusiv Atena își asumă " hegemonia " (citat conducerea trupelor aliate) de la -478 . Insulele (Samos ...) sunt eliberate, Tracia de Est pe uscat, apoi pe coasta (acum vestul Turciei) este ridicat și eliberat. Sestos în Strâmtoarea Hellespont, este eliberat și se stabilește o putere pozitivă la Atena. Dar , repede, în timp ce perșii sunt în mod clar calea răului, armata servește doar interesele Hegemonul: Atena. Naxos apoi părăsește liga in -470 , dar este asediat de Atena, supus, și trebuie să plătească acum participarea la alianța militară printr - un impozit (phoros). Pe latura persană împotriva Cipru, Bătălia de la Eurymedon (-466?) A distrus numai împrejurimile flotei persane. Perșii nu se pot aduna suficiente barci pentru a invada Grecia, alianța militară greacă devine inutilă. Cu toate acestea, datorită prestigiului datorită victoriilor asupra persilor, Atena reușește să păstreze unita Delos League.

În -464 , un cutremur perturbă Peloponez și helots (un popor greci învinse de Sparta și înrobiți de a viii - lea secol î. ) Profită de dezastru și pentru revoltă Omen. Sparta se luptă pentru a restabili ordinea și în cele din urmă să ceară ajutorul Atenei. Cimon , liderul aristocraților ateniene și admirator al lui Sparta ia 4000 hopliți ateniene ajuta spartanii. Dar , Efialtes , liderul democraților, beneficiază de absența Cimon și colegii lui 4000 să treacă reforme democratice: corpul civic este extins, la Areopag - un fel de conservatoare a Senatului este format din magistrați vechi - vede puterile sale reduse . Este acest eveniment , care, potrivit lui Herodot, cu siguranta destabilizat echilibrul politic predominant în Atena. Poporul a devenit în mod clar mai puternic decât conservatorii și democrația. De "demagogi" (cei care conduc poporul) este , prin urmare , câștigă importanță. Cimon în cele din urmă a revenit de Spartan speriat de simpatia pe care hopliți ateniene par helots grant și a revenit la Atena , fără a rușinos a fi capabil de a evita modificări.

Un sprijin militar de intervenție riscantă în Egipt este trecut în -460 și va învinge -454 .

În -458 , construcția zidurilor lungi este lansat, în scopul de a bloca în cazul în care trupele au invadat Attica (regiunea dominată Atena). Trezoreria de liga a fost transferat de la Delos la Atena. Această comoară este în cele din urmă în curând confundat vistieria orașului și oferă finanțare pentru clădirile care semnează perioada de glorie Atena ca Parthenon .

Unele tensiuni cu Sparta și atacul asupra portului din -455 duce în cele din urmă la o pace jurat în -451 . Victoria expediției în Cipru, în timpul bătăliei de la Salamina din Cipru , -450 , permite un fel de acord tacit: grecii și perși să înceteze să facă război și reciproc să respecte domeniile lor de influență.

Acolo, adevărat, Delian League nu pare să aibă motive să fie , dar Atena , menține în stare bună unealta a puterii sale militare. În -447 , Teba provocat o grea înfrângere la Atena ( Battle Coronea (447 î.Hr.). ) Și a creat pentru a proteja Confederația Boeotian . Evia vede un semnal de slăbire din Atena și revoltelor din -446 . Dar , flota de liga vine orașe susține și impune regimuri democratice favorabile la Atena și contribuțiile fiscale la alianța (phoros) și chiar și directivele judiciare (Chalcis).

Dinamismul Atenei crește tensiunile cu Sparta. Dupa cateva încăierări, o nouă pace sparto-ateniană este jurat în -446 / -445. Dar influența atenian continuă să se răspândească: așezările sunt create în Italia, Tracia (Amfipolis, -437 ), la nord de Marea Neagră și insulele din jur Peloponez sunt acum parte din liga.Back to top Go down
View user profile http://rpghistoryw.forumgratuit.ro
 
Epoca Clasica
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
RPG History World  :: RPG History World :: Classique Epoque-
Jump to: