Un form RPG cu tema istorica, preistorica, medievala si fantastica. O tema unica si originala.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sexualitate

Go down 
AuthorMessage
Hana
♪Designer♪
avatar

Sex : Female
Aur : 1573
Argint : 1743
Varsta : 23
Localizare : Ελλαδα

PostSubject: Sexualitate   Tue Sep 06, 2016 6:48 pm

Sexualitatea e un subiect de care am devenit interesata in ultimii anii datorita varietatii de termeni de care dispune. Este un adevarat spectru ca sa ii zic asa. Daca pana in urma cu cateva luni eram convinsa ca exista doar cinci sexualitati [ hetero, bi, gay, lesbi si pansexual] recent, adica din vara si pana acu o saptamana, am mai descoperit inca trei: asexual, demisexual si arosexual. O sa dau o explicatie minimala despre acestea din urma + pansexualitate. folosindu-ma de cunostintele acumulate cu ajutorul amicului meu Google:

Asexual - o persoana ce nu simte atractie sexuala/ nevoia de a face sex
Asexualii pot avea relatii romantice, insa sexul are un rol mic, in unele cazuri aproape inexistent in acestea. De multe ori partenerul/a unui asexual este o persoana cu un apetit sexual redus sau o persoana care la randul ei este asexuala. Exista si cazuri de cupluri in care persoana asexuala accepta ca partenerul sau sa aiba relatii sexuale in afara cuplului. Desigur ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de multa incredere si iubire intre parteneri. Sunt insa si asexualii care nu vor sa aiba relatii romantice din diverse motive personale.
Spre deosebire de celibatari care aleg sa ramana necasatoriti si sa nu faca sex din motive religioase de multe ori, asexualitatea nu este o alegere ci ceva nativ.
Un lucru care mi se pare interesant/dragut este acela ca asexualii, nu toti evident, poarta un inel negru pe deget care sa ii distinga.

Demisexual - o persoana care simte atractie fizica numai dupa ce are deja formata o legatura emotionala puternica cu alta persoana
La fel ca pansexualul, demisexualul nu tine cont de sexul persoanei de care ar putea fi interesat, pentru el insa este importanta legatura pe care o formeaza cu acea persoana. So bonding time is the key in this case. Durata acestul proces de formare a legaturii depinde de fiecare individ in parte.

Arosexualitate - aici intra persoanele care nu pot avea relatii romatice, nu simt nevoia acestora
This one is a bit tricky. Arosexualul nu simte nevoia unui partener de viata cu care sa aiba o relatie romantica caci nu simte iubire romantica. In schimb poate avea relatii de prietenie, familiale si sexuale fara probleme. Arosexualii nu cauta un iubit/a ci mai mult un partener de viata, acesta putand fi de exemplu, un prieten cu beneficii atat de apropiat incat locuiesc impreuna. Exista totusi cazuri in care atasamentul fata de acest partener este atat de intens incat poate fi perceput ca iubire romantica, dar nu chiar.

Pansexual- persoana pe care nu o intereseaza genul persoanei de care este atrasa
Spre deosebire de bisexuali care sunt atrasi atat de femei cat si de barbati, pansexualii nu tin cont de sex si nu considera ca acesta ar trebui impartit doar in masculit si feminin. Mai inclusivi decat bisexualii, pansexualii sunt deschisi si spre relatii cu persoane care nu apartin unui singur gen. Astfel ei pot avea relatii si cu persone transexale si intersexuale [ care au organe sau cromozimi ce apartin ambelor sexe ].


Asa cum am zis mai sus, sexualitatea este un spectru, deci aceasta categorizare este mai mult o idee, caci sunt persoane care se pot incadra mai multor sexualitati. De exemplu sunt persoane care sunt atat arosexuale cat si asexuale, sau persoane care sunt asexuale si bisexuale.

Si cu asta am incheiat. Eu una consider ca este un subiect ce merita dezbatut. Comentarii? Intrebari?●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●♀۞♔♚♕ ۞♂●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

Back to top Go down
View user profile http://japanandkorea.wikiforum.net/
 
Sexualitate
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
RPG History World  :: Off topic :: Love&Sex-
Jump to: